Nagy József az Európai Néppárt frakcióban

Az Európai Néppárt Csoport (EPP) hétfőn  Strasbourgban, az Európa Tanács őszi ülésszakán tagjává választotta Nagy Józsefet, a Híd párt parlamenti képviselőjét.

Az EPP 73 kereszténydemokrata, konzervatív, illetve néppártot foglal magába, 40 európai országból és nyilvánvalóan a legbefolyásosabb európai politikai erővé vált.  Ez jelzésértékű lépésként értékelhető, hiszen az EPP az októberi bukaresti kongresszusán fogja megtárgyalni a Híd párt felvételét a tömörülésbe.

“Az Európai Néppárt legfontosabb üzenete a szabadságról, szolidaritásról és felelősségről szól, ezért természetesnek tartom, hogy a Híd párt tagja legyen ennek a politikai csoportnak.”- nyilatkozta Nagy József parlamenti képviselő.

Az Európai Néppárt az Európa Tanács legnagyobb politikai csoportja, több mint 200 küldöttel a 363 közül. Az EPP-nek tagja 16 EU-tagország és hét unión kívüli ország állam- illetve kormányfője, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöke, az Európai Bizottság 13 tagja, és az Európai Parlament 271 képviselője. Szlovákiából az EPP tagja az SDKÚ-DS, a KDH és az MKP, Magyarországról a Fidesz és a romániai RMDSZ is.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács az Európai Uniótól független és szélesebb  nemzetközi szervezet, amely a kontinens 47 országát és azok 800 millió lakosát képviselik. Célja a tagállamai közötti politikai, szociális, jogi és kulturális együttműködés megszilárdítására. Alapfeladata, hogy a jogállamiság, a demokrácia és az emberi jogok tiszteletben tartását kísérje figyelemmel. Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésére minden tagállam delegál képviselőket a saját országgyűléséből anyagi juttatás nélkül. A parlament évente négyszer tart egyhetes ülésszakot.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »