Hatvan százalékkal csökken az idén a kukoricatermés

Várhatóan hatvan százalékkal csökken az idén a kukoricatermés Romániában – közölte pénteken Daniel Constantin román mezőgazdasági miniszter.

A tárcavezető nyilatkozatát idéző Mediafax hírügynökség szerint a hatvan százalékos kiesés azt jelenti, hogy az előző évi 11,7 millió tonna termés helyett idén csak 4,7 millió tonna kukoricát gyűjtenek be. A miniszter szerint nemcsak a kukorica, hanem a napraforgó esetében is jelentős terméskiesés lesz.

Constantin közölte, hogy az idén 4,9 millió tonna búza termett Romániában, szemben az elmúlt három év 5,3 millió tonnás átlagával.

Romániát is sújtotta az idén a szárazság, amely nyár elejétől tartott több hónapon keresztül. Szeptemberben voltak esőzések, de a szakemberek szerint a lehullott csapadék ellenére még mindig túl alacsony a folyók vízszintje, és a föld sem kapott elég vizet.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »