Újraalakult az RMDSZ belső-erdélyi önkormányzati tanácsa

„A júniusi helyhatósági választások jó eredményei azt igazolták, hogy az erdélyi magyar emberek bíznak az RMDSZ önkormányzati tisztségviselőiben. Ez arra kötelez minket, hogy a lehető legjobban képviseljük helyi közösségeink érdekeit az önkormányzatokban, hisz a mindennapi életüket nagymértékben befolyásoló döntések itt születnek” – jelentette ki Póka András György, Kalotaszentkirály polgármestere, a Belső-erdélyi Önkormányzati Tanács újonnan megválasztott elnöke pénteken, Kolozsváron a testület ülését követően.

Az RMDSZ Főtitkárságának székházában tartott újraalakuló ülésén jelen volt Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, Horváth Anna, önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes, Máté András Levente, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője, valamint a Szövetség Kolozs, Beszterce-Naszód, Fehér, Brassó, Hunyad, Szeben és Krassó-Szörény megyei önkormányzati küldöttei.

A 27 tagú testület elfogadta új működési szabályzatát, megválasztotta az országos alapszabályzat által előírt 4 tagú elnökségét. Az elnökség tagjai: Póka András György, Kalotaszentkirály polgármestere, Krecsák Szöllősi Adalbert, nagyenyedi önkormányzati képviselő, Máthé István, Bethlen alpolgármestere, valamint Kovács Attila, Brassó megyei önkormányzati képviselő.

„Nagyon jó döntésnek bizonyult az RMDSZ nagyváradi kongresszusán elfogadott alapszabályzati előírás, amely lehetővé teszi, hogy Szövetségünk önkormányzati munkáját regionális szinten is hatékonyan tudjuk összehangolni. Olyan regionális önkormányzati tanácsot szeretnénk az elkövetkezőkben is működtetni, ahol közösen tudjuk megosztani a jó példákat, és ahol ezután is együtt keressük a válaszokat az önkormányzatok előtt álló kihívásokra” – nyilatkozta Póka András György.

Borbély: a szavazatok nem vesznek el

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke aktuális politikai kérdésekről tartott tájékoztatót, majd az idei parlamenti választások fontosságára hívta fel a figyelmet. A mozgósítás fontosságát hangsúlyozta, emlékeztetve arra, hogy minden, RMDSZ-re leadott szavazat számít.

Mint mondta, ahhoz, hogy a magyarság ismét erős parlamenti képviselettel rendelkezzen, tudatosítani kell a magyar emberekben, hogy szavazatuk akkor sem vész el, ha a választási körzetükben induló jelölt nem nyer mandátumot: voksuk hozzájárulhat ahhoz, hogy egy más megyében, más körzetben induló RMDSZ-jelölt bejuthasson a parlamentbe, ahol, mint az elmúlt 22 évben is, a szövetség minden egyes képviselője az egész erdélyi, romániai magyarság érdekeit képviseli.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »