borbély lászló

Borbély szerint az autonómia nem közfelkiáltás kérdése

Nem érti a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kifogásait a hamarosan közvitára bocsátandó autonómiatervezettel kapcsolatban Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke. Mint a maszol.ro-nak elmondta, a szövetség ugyanazt a dél-tiroli modellt vette alapul, amit korábban Izsák Balázsék is követhető példának neveztek.

Read More »

Régiók: tiltakozó tüntetéseket sem zár ki az RMDSZ

Az RMDSZ a dialógus útján próbálja rendezni az ország régiós átszervezésének problémáját, de ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, és a magyar közösség érdeke azt kívánja, akkor más szervezetekkel összefogva tiltakozó megmozdulásokra is sor kerülhet.

Read More »

RMDSZ – EMNP csörte a nemzetpolitikai kerekasztalon

Már hagyományosnak minősülő nemzetpolitikai kerekasztalra került sor péntek reggel a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Az esemény helyet adott egy éles szóváltásnak is, amely Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikai alelnöke, illetve Tőkés László és Toró T. Tibor között zajlott.

Read More »

Lemondott a román kormány magyar minisztere

Benyújtotta lemondását csütörtökön Borbély László, a román kormány környezetvédelmi minisztere Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnöknek, miután a korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást javasolt ellene - közölték csütörtökön a román hírügynökségek.

Read More »