Baghlan ismét afgán kézben

Az afganisztáni átmenet harmadik fázisa a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport felelősségi területét is elérte: a hónap elejétől a biztonságos mindennapokért immár az afgán biztonsági erők felelnek.

Szeptember 5-én az afganisztáni Baghlan tartomány északi részének öt járása kikerült a koalíciós erők parancsnoksága alól, hogy a továbbiakban az afgán biztonsági erők garantálhassák a terület biztonságát.

Az átadási ceremóniára a Dushi járásbeli, khilagay-i katonai bázison került sor, ahol  – az Ohiói Nemzeti Gárdával közösen – a magyar Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport is tevékenykedik.

Baghlan tartomány 14 járásból áll, a most átadásra került járások: Dushi, Kenjan, Közép-Baghlan, Dahana-e-Ghori és Burka. A további járások magyar, német és amerikai parancsnokság alatt állnak. 

Sedghi Amitis

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »