Baghlan ismét afgán kézben

Az afganisztáni átmenet harmadik fázisa a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport felelősségi területét is elérte: a hónap elejétől a biztonságos mindennapokért immár az afgán biztonsági erők felelnek.

Szeptember 5-én az afganisztáni Baghlan tartomány északi részének öt járása kikerült a koalíciós erők parancsnoksága alól, hogy a továbbiakban az afgán biztonsági erők garantálhassák a terület biztonságát.

Az átadási ceremóniára a Dushi járásbeli, khilagay-i katonai bázison került sor, ahol  – az Ohiói Nemzeti Gárdával közösen – a magyar Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport is tevékenykedik.

Baghlan tartomány 14 járásból áll, a most átadásra került járások: Dushi, Kenjan, Közép-Baghlan, Dahana-e-Ghori és Burka. A további járások magyar, német és amerikai parancsnokság alatt állnak. 

Sedghi Amitis

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »