Újranyitják a vidéki rendőrörsöket

Romániában szeptember elsején ismét megnyitják azokat a korábban bezárt vidéki rendőrőrsöket, ahol az elmúlt egy évben hat százalékkal nőtt a bűnözés – jelentette be szerdán a román belügyminisztérium.

A kriminalisztikai statisztikák azután mutattak növekedést, hogy tavaly átszervezték a Vidéki Rendőrséget, és rengeteg, ehhez tartozó őrsöt nagyjából megszüntettek, illetve csak egyetlen rendőr dolgozik ott reggel nyolc és délután négy között.

A belügyminisztérium szerint az állandó rendőri jelenlét nélkül megnőtt az állatlopások, betörések, utcai bűncselekmények száma. Ezért szeptember elsejétől 2748 vidéki rendőrőrs működik majd, ahol váltásban 4-5 személy dolgozik majd.

Az állomány bővítése érdekében a rendőrakadémia szinte minden jelenlegi végzősét a vidéki rendőrség kötelékébe veszik fel. Többségük albérletbe kényszerül, amelyet a belügyminisztérium áll majd.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »