Lélegzetüket visszafojtva várják a pénteket a brókerek

A tőzsdei forgalom világszerte a tavalyi karácsony óta nem látott mélypontokra süllyedt, a hazai parkett pedig életjelet is alig adott tegnap. A nyári uborkaszezonnál is kisebb tőzsdei érdeklődés a kivárás jele, a befektetők lélegzet visszafojtva várják a pénteken kezdődő Jackson Hole-i monetáris és gazdaságpolitikai konferenciát. Ez szerintünk pedig kiábrándulást hozhat, hiszen nem számítunk újabb monetáris expanzióra a Fedtől, szerintünk ezúttal az Európai Központi Bankon van a sor. Ha Mario Draghi konkrétabb utalást ad a várva várt perifériális államkötvény vásárlási programra, akkor részben ellensúlyozhatja a csalódást, melyet Bernanke szavai hozhatnak. Bár a többség tartást vár ma az MNB-től, a piac már rákészült a másik forgatókönyvre is. Ha tehát nem lesz monetáris lazítás, egy kis emelkedésre számíthatunk a kötvényhozamokban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »