Elutasította a Madonna elleni keresetet a szentpétervári bíróság

Nagy kő eshetett le Madonna szívéről, amikor a múlt heti délutáni szörfözés közben megakadt a szeme a RIA Novosztyi hírportálon. Nem rémíti már álmát a pétevári bárd, a tíz millió dolláros fenyegetés a homoszexualitás propagálásért a legutóbbi oroszországi koncertje miatt.

Bár az énekesnőtől nem szokatlan a vendég ország aktuális politikai, társadalmi húrjainak pengetése, orosz politikusok és aktivisták előre figyelmeztették, ne húzza ki a gyufát. Az augusztus 9-én tartott szentpétervári koncerten rózsaszín csuklópántot osztottak szét a hallgatók között és arra kérték őket, hogy megadott jelre, szoldaritásuk jeleként, emeljék fel kezüket,   Madonna pedig arra szólította fel közönségét, hogy barátságosabban viszonyuljanak a szexuális kisebbséghez.

Másnap Vitalij Milonov, a Szentpéterváron Március 30-án elfogadott, a homoszexualitás propagálását tiltó törvény megalkotója, bejelentette, hogy feljelenti Madonnát  a törvény megsérétése miatt. Dmitrij Rogozin, az orosz miniszterelnök helyettes, a Twitteren kevésbé szalonképesen alkotott véleményt. A pop nagyasszonyát egyszerűen „öregedő kurvának” nevezte, aki szeret erkölcsi leckéket osztogatni. Végül társadalmi aktivisták múlt héten nyújtották be 333 millió rubeles keresetüket a bíróságnak Madonna és a koncertet szervezők ellen. A RIA Novosztyi hírügynökség végül augusztus 23-án adta hírül, hogy a szentpétervári Moszkvai kerületi bíróság elutasította a 10 millió dolláros keresetet.

Tikász Cseperke

Friss hírek