Nagy a mozgolódás a Blackberry gyártójánál

A BlackBerry gyártója értékesíteni kívánja a tulajdonában lévő NewBay nevezetű céget, amit tavaly októberben vett 100 millió dollárért. A cég fotó, videó és tartalom fejlesztéssel foglalkozik közösségi oldalak számára.  

A RIMM korábbi terveinek egyik meghatározó szereplője lett volna ez a cég, azonban most úgy tűnik, hogy a vállalatra nehezedő nyomás miatt kénytelen lesz értékesíteni egyik „legpiacképesebb termékét”.

A bejelentés hatására nem gondolnánk, hogy az elmúlt évi több, mint 60%-os esés után egyből egy nagyobb visszapattanásra rendezkednének be a befektetők, hiszen ha minden „használható részleget” értékesít a cég, akkor már nem marad olyan értéke, ami miatt felvásárlási célpont maradhatna a közeljövőben. Ráadásul a JPMorgan által végzett átvilágítás során sem kapott még a piac használható ötletet, ami következtében a profitpálya újból kedvező képet festhetne.

Ennek ellenére a cég részvényei több, mint 6%-os pluszban zártak pénteken, miután felröppent a pletyka, hogy az IBM megvásárolná a BlackBerry gyártó vállalati részlegét.   

Kitekintő / Equilor

Friss hírek