Nemzetközi nagycsaládos tábor a Vajdaságban

Szombatig tart a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének (Vancsesz) idei, Családban és közösségben élni elnevezésű nemzetközi ifjúsági tábora a Kishegyes melletti Kátai tanyán.

A hatnapos táborban a vajdaságiak mellett magyarországi és más Kárpát-medencei régiókból érkezett 13-17 év közötti gyermekek vesznek részt – olvasható a szervezők közleményében.

A szövetség elnöke, Krizsán Vilmos a hétfő óta tartó táborról elmondta az MTI-nek, hogy az idén 50 fős tábor elsődleges célja a fiatalok családi, közösségi életre nevelése. Ennek megfelelően az előadások és beszélgetések témái között szerepel a párválasztás, a párkapcsolat, a családi közösség, a korai szexualitás, a barátság, az együttműködés és az önkéntesség. Mindezek mellett a vajdaságiak számára magyarországi előadók számolnak be az Európai Unióval kapcsolatos tapasztalataikról.

A Vancsesznek ez az idei második nagyobb rendezvénye. Az elsőt, a Kárpát-medencei családi vasárnapot július 29-én Adán tartották meg több száz fő részvételével.

Az idén tízéves Vancsesznek 3600 család a tagja 18 egyesület és 8 csoport keretében. A családok összlétszáma nagyjából 20 ezer fő, több mint a felük 18 éven aluli gyermek.

Kitekintő / mti.hu

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »