Robbantás egy jemeni piacon

Az eddigi információk szerint legalább hat ember vesztette életét és tízen sebesültek meg Jemen második legnagyobb városában, Taezban, amikor egy motorkerékpáros férfi gránátot dobott a tömegbe. Az eset nem sokkal a piac megnyitása után történt. A férfi indítékai egyelőre nem tisztázottak.

Taez hónapokig a demonstrációk és összecsapások egyik legfőbb központja volt, és jelentős szerepet játszott a Jement harminchárom éven át irányító Ali Abdullah Száleh volt elnök megbuktatásában is. 

Szanaa déli részén is történt merénylet, itt egy internetkávézó mellett felrobbant robbanószerkezet oltotta ki egy ember életét, valamint sebesített meg egy másikat. A fővárosban múlt héten további nyolc ember lelte halálát a fegyveres erők és a Szálehhez hű törzsek közötti összecsapásokban. A törzsek emberei a belügyminisztérium épületét próbálták megrohamozni, amikor a katonaság feltartotta őket. 

A volt elnök utódja, Abd Rabbu Mansur Hadi jelenleg a fegyveres erők újjászervezésén és a harcok során megrogyott ország újjáépítésén dolgozik, azonban a törzsek között még mindig erős a Száleh iránti hűség és tisztelet, így nem fogadják el Hadi tekintélyét. 

Lorencsics Emese

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »