Dél-Koreába indul a Hargita együttes

Világkiállításra indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Legutóbb Shanghaiban vettek részt a nagymérvű eseményen, most pedig Dél-Koreában fogják képviselni, Románia pavilonjában, Erdélyt, Székelyföldet.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes legutóbb 2010-ben vett részt világkiállításon Shanghaiban. A táncegyüttes 16 tagja most Dél-Koreába, pontosabban Yeosu városába készül, hogy egy héten át részese legyen Az ember és óceánok közös jövője tematikájú világexpónak, ugyanakkor hogy csodálatba ejtse és szórakoztassa a kiállításon megforduló több millióra becsült látogatót.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes zenész-táncosai többféle népviseletben fognak fellépni, és többféle néptáncot fognak előadni, készültek magyar, szász de még cigánytáncokkal is.Az együttes augusztus 6-án indul útnak a dél-koreai világexpóra. Egyébként a csíki táncosok már harmadik alkalommal vesznek részt világkiállításon.

Erdély.ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »