Mesterképzést indít Erdélyben a Budapesti Gazdasági Főiskola

Ösztöndíjas helyekkel várja a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a kolozsvári Nemzetközi Tanulmányok mesterképzésre felvételiző erdélyi diákokat.

A BGF-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pótfelvételi eljárás keretében 30 állami ösztöndíjas helyre jelentkezhetnek az erdélyi hallgatók augusztus 31-ig. A felvételi szeptember elején zajlik majd.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) és a BGF közötti oktatási-tudományos együttműködés eredményeként zajló Nemzetközi Tanulmányok levelező képzés 2011 februárja óta teszi lehetővé a külhoni fiatalok számára, hogy anyanyelvükön szerezzék meg a BGF munkaerőpiac által is elismert diplomáját.

A felvett diákok a BGF hallgatóiként tanulnak a Sapientia EMTE kolozsvári karán. A levelező képzésben mindkét intézmény oktatói közreműködnek.

„Kiemelten fontosak főiskolánk számára az országhatárokon túli magyar nyelvű képzéseink. Az erdélyi fiatalok szülőföldjükön, családjuk és barátaik körében szerezhetnek elismert, a helyi munkaerőpiac igényeit is figyelembe vevő képesítést alap- és mesterképzéseinken turizmus-vendéglátás, valamint nemzetközi tanulmányok szakokon. Örömünkre szolgál, hogy képzéseink 2011 óta népszerűek Erdély azon hallgatóinak körében, akik anyanyelvüket használva szeretnének versenyképes diplomához jutni” – idézi a BGF közleménye Sándorné Dr. Kriszt Évát, a BGF rektorát.

Szintén tavaly kezdte meg tanulmányait az első magyar nyelvű turizmus-vendéglátás alapszakos évfolyam Székelyudvarhelyen, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (Edutus Főiskola) képzési központjában. 2012-ben 35 állami ösztöndíjas hely áll a jelentkezők rendelkezésére. Pótfelvételi eljárás keretében 2012. szeptember 3. és 14. között van még lehetőség a képzésre jelentkezni.

Nyitrán, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen, előreláthatólag 2013 februárjában indul a turizmus-vendéglátás képzés, székhelyen kívüli képzés keretében – olvasható Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolájának közleményében.

Kitekintő / mti.hu

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »