Megújuló energiaforrások fedezik a német áramszükséglet negyedét

A Szövetségi Energia-és Vízügyi Egyesület napokban közzétett jelentése szerint a német áramszükséglet több mint negyedét megújuló energiaforrásokból fedezte az állam az év első felében. A most elért 25 százalékos érték egyben az eddgi legmagasabb érték.

Kiemelkedő a szélenergia 9,9 százalékos, a biomassza 5,7 százalékos, és a fotocellák 5,5 százalékos részesedése. A napenergia felhasználása 47 százalékkal magasabb az előző évhez képest. A növekedés egyértelműen az új berendezéseknek, illetve természetesen a kedvező szél-és napsütésben gazdag időjárásnak köszönhető. Az előző évhez képest 1,4 százalékkal csökkent az energiafogyasztás, és 0,4 százalékkal nőtt a fölgázfogyasztás – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Németország a 2011-es fukusimai atomkatasztrófát követően jelentette be az „energiafordulatot”, melynek célja az atomenergia felhasználás fokozatos csökkentése, és 2022-re teljes mellőzése. A célkitűzés teljesíthetőségét számos kritika érte az elmúlt hónapokban.

Kuzma Csilla

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »