Nincs szükség a monetáris lazításra?

Látványos kiábrándulást hozott a tőzsdéken Ben Bernanke Fed-elnök tegnapi szenátusi beszéde, ám a kérdezz-felelek során már megint arra jutottak a befektetők, hogy érdemes hinni egy újabb monetáris lazítási körben. Ennek eredményeképpen a nap második felében visszakorrigáltak a pozitív tartományba az eszközárak.

Véleményünk szerint továbbra sincs szükség egy monetáris lazításra, mivel az amerikai indexek változatlanul lokális csúcs közelében ingadoznak és a makro mutatókban sincs olyan mértékű romlás, ami azonnali beavatkozást indokolna. A várakozás és a remény egyébként nagy úr, hiszen lassan egy éve már, hogy várjuk a mannát a parketten (QE3), ehhez képest az újabb monetáris segítség mindeddig váratott magára. Mivel ez az utolsó töltény a Fed részéről, úgy gondoljuk, hogy továbbra is a reménykeltés lesz a legfontosabb eszköz a jegybank részéről.

A következő forduló ma délután 16 órakor esedékes, ám ennek tartalma nagyjából megegyezik a tegnapival. Érdemi újdonságot majd az augusztusi Jackson Hole-i jegybankári konferencia hozhat majd.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek