Elfogyott a türelem? Görögörszág távozzon az eurózónából

Hivatalosan is közzétette a Trojka Görögországról szóló jelentését, melyből kiderül, hogy az előírt megszorító intézkedések mintegy kétharmadát teljesítette az ország. Háromszáz intézkedésből kétszáztizet sikerült megvalósítani.

Mindeközben Németországban egyre fogy a türelem Athén iránt, erre utalnak kormánypárti képviselők nyilatkozatai. Philipp Rösler szövetségi gazdasági miniszter (FDP) kétségbe vonja Athén szándékát a reformok teljesítésére. Ezzel szemben Aleaxander Dobrindt (CSU) képviselő radikálisabban fogalmazott, amikor kijelentette, hogy szívesebben látná az eurózónán kívül az államot.

Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a célok nem változtak, mindössze a stratégiáról tárgyalnának, ehhez pedig több idő szükséges. Sajtóértesülések szerint ez akár két évet is jelenthet, mely teljesen elfogadhatatlan lenne. A görög kormány ugyanakkor biztosította Angela Merkel kancellárasszonyt, hogy a reformok bevezetése mindössze néhány hetet fog késni – írja a Spiegel.

Kuzma Csilla

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »