Románia: Kétnapos lehet a népszavazás

Újabb referendumos stratégiát eszelt ki az Szociál-Liberális Unió (USL), hogy biztosan leválthassa a felfüggesztett államfőt, Traian Băsescut.

“Lehetséges, racionális, és csak rajtunk múlik, hogy a népszavazást két naposra szervezzük. A dolgokat el lehet intézni” – nyilatkozta a szociáldemokrata (PSD) szenátorok frakcióvezetője, Ilie Sârbu a Radio France Internationalban.

Ha két napig járulhatnának az emberek az urnák elé, nagyobb lenne az esély, hogy a választópolgárok fele plusz egy részt vegyen a referendumon, és érvényessé váljon a végeredménye.

“Meglátjuk, még nem egyeztettünk az USL egyetlen vezető testületével sem, de nem látom ennek akadályát, és nem is alkotmányellenes. A parlament dönthet erről” – jelentette ki Sârbu.

Elmondta, a népszavazást a kormány szervezi meg július 29-én, erről a dátumról döntött a parlament. A kormányfő által kért együttes ülésen pedig csak arról kell majd határozzon, hogy kétnapos lesz a népszavazás, nem egy.

Az is ma, július 13-án dől el, hogy mikorra hívják össze a parlament rendkívüli ülésszakát.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »