Szavazati jog nélkül marad Románia az EU-ban?

Románia európai tanácsi szavazati jogának felfüggesztését kezdeményezi Markus Ferber európai parlamenti képviselő. A német kereszténydemokraták (CSU-CDU) EP-küldöttségének vezetője szerint Bukarest a „jogállamiság alapkövetelményeit sem tartja be”.

Markus Feber az Adevărulnak adott nyilatkozatában jelezte ezt a szándékát. „Nagyon aggaszt a romániai helyzet. Az Európai Unió értékeivel és szellemiségével mond ellent, ami az országban történik. Az Európai Bizottsághoz fordulok, és megteszem a szükséges lépéseket ahhoz, hogy felfüggesszék Románia szavazati jogát az Európai Tanácsban” – fogalmazott a lapnak a német politikus.

A képviselő elismerte, hogy az eljárás nem lesz könnyű, mert a felfüggesztést az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. Csalódását fejezte ki amiatt, hogy a szocialisták és a liberálisok ellenezték a romániai helyzet megvitatását az EP strasbourgi plénumában.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »