Új gyárat épít a VW Szlovákiában

Lerakták a Volkswagen pozsony-dévényújfalui gyárában az új karosszériaüzem alapkövét, a gyártóüzemben a tervek szerint 2014 második félévében kezdődhet meg a termelés – közölte Vladimír Machalík, a Volkswagen Slovakia sajtószóvivője.

A 110 ezer négyzetméter alapterületű karosszériagyár üzembe állítása 600 millió euróba kerül, a beruházás összegének egynegyedét az építés emészti fel. Az új gyártórészlegben a köznyelveben utcai terepjáróként emlegetett sport haszongépjárművek (SUV) karosszériáit készítik majd.

Ez a Volkswagen Slovakia legnagyobb befektetési projektje, a jövőt és a pozsonyi üzem versenyképességét érintő beruházás – jelentette ki az alapkőletételt követően Albrecht Reimold, a VW Slovakia igazgatótanácsának elnöke. Az új üzem 550 új munkahelyet teremt, és új műszaki megoldásokat is hoz a pozsonyi gyárba. A pozsonyi VW a következő öt év során 1,5 milliárd eurót ruház be Szlovákiában – tette hozzá.

A VW 2011-ig 2,1 milliárd eurót fektetett be Szlovákiában. Pozsonyi gyára jelenleg a legtöbb gépkocsit gyártó egység Szlovákiában. A gyártás kezdete – 1992 februárja – óta több mint 3 millió gépkocsi készült el itt. A vállalat tavalyi forgalma 5,19 milliárd euró volt, jelenleg 8400 embert foglalkoztat.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek