Tegnap életbe lépett a telefonadó

Tegnap lépett életbe a telefonadó, ami percenként és SMS-enként 2 forintos terhet jelent. A Magyar Telekom korábban jelezte, hogy 8 milliárd forintos terhet jelent neki ez az új adónem, ám a kondíciós listában még váratnak magukra a változtatások, vagyis könnyen lehet, hogy üzletszerzési célból egyelőre lenyeli a vállalat az adót. A 8 milliárdos összeg kapcsán már jeleztük, hogy ez egybevágott várakozásainkkal, a kérdést természetesen a forgalom átrendeződése jelentheti, erre majd csak az első 2-3 hónap statisztikája adhat választ (augusztusban esedékes a második negyedéves jelentés).

A negyedik mobilszolgáltató indulásának késése már nem számít újdonságnak, ráadásul a telekomadó és telefonadó összege is jól becsülhető a piaci szereplők szemszögéből. Ennek fényében nem lennénk meglepve, ha az eddigi megtűrt szerepből liblinggé válna az MTel részvény.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »