Merkel most alaposan megkavarta a lapokat

„Nem lesz közös európai felelősségvállalás, míg élek!” A német kancellár a Reuters híre szerint e drámai szavakat mondta a koalíciós pártok tegnapi frakcióülésén. Később azonban pontosítás után kiderült, hogy Merkel a teljes közös felelősségvállalásról beszélt, de a részleges forma lehetőségét nyitva hagyta.

A csütörtök-pénteki uniós csúcs előtt elbizonytalanították a piacokat a kancellár szavai. Sokan ugyanis azt várják, hogy komoly előrelépés történjen az euróövezeti adósságválság megoldása irányában. Az uniós csúcson fontos lépések jöhetnek a közös fiskális integráció és bankunió felé, de akár az eurókötvény kibocsátás is elérhető közelségbe kerülhet. A német kancellár pont az ez irányú várakozásokat rendítette meg, így érthető, hogy az euró gyengülésnek indult a hír után.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »