Újabb EU-s eljárás indulhat Magyarország ellen

A Magyar Nemzet információi szerint a napokban, de legkésőbb jövő héten újabb kötelezettségszegési eljárásokat indíthat az Európai Bizottság Magyarországgal szemben. Ezúttal a 2010-ben bevezetett ágazati különadók, valamint a kafetéria rendszer átalakítása témájában indíthat eljárást az EU. A telekommunikációs adót már korábban is vizsgálta a Bizottság, mivel az EU szabályozás szerint a szektort érintő különadókat csak telekommunikációs fejlesztésekre, és nem a költségvetés finanszírozására lehet használni. Tavaly a Bizottság arra utasította Magyarországot, hogy vonja vissza a különadót, és fizesse vissza a már beszedett összeget. A Kormány ezt nem fogadta el, így az ügy az Európai Bíróságra kerül.

Az új kötelezettség szegési eljárások indulása nem lenne túl jó hír. Az IMF/EU hiteltárgyalásokat azonban valószínűleg nem érintenék ezen ügyek, így nem számítunk negatív hatásra a magyar eszközökben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »