Saját részvényeivel üzletel a Mol

A MOL tegnap 371.301 darab részvényt adott kölcsön az OTP-nek, amely a június 8-án lezárt szerződés megújításához köthető. A MOL ugyanis az osztalékfizetés előtt vissza szokott venni a saját részvényeiből, hogy az ezekre eső osztalékot felossza a többi tulajdonos között. Az osztalékfizetést követően most visszatért az OTP-hez ez a tétel.

Ennél izgalmasabb pontot jelent az OTP és a MOL közötti megállapodás, amit 2009. áprilisában kötöttek a felek. Ennek keretében a MOL 5 millió saját részvényt adott kölcsön az OTP-nek, míg a bank 24 millió saját részvényt adott kölcsön a MOL-nak, hogy a kölcsönös tulajdonlás megvédje őket a felvásárlási törekvésektől. Ez a tranzakció július 11-én fut ki, de vélhetően meghosszabbítják a felek.

A MOL kapcsán megjegyeznénk, hogy készpénztermelés kapcsán továbbra is vonzónak tartjuk. Az utóbbi néhány hétben nagyon megszaladt az árfolyam, a kereskedés szempontjából ezért jobb beszállónak tűnik a 16.000 forintos szint.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »