Új magyar képviselet nyílt Brüsszelben

Hivatalosan is megkezdte működését a H4 – HunOR Brüsszeli Képviseleti Iroda, amely egyebek mellett kutatásfejlesztési és önkormányzati projekteket képvisel.

Az iroda pénteki budapesti nyitóünnepségén Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára ismertette, hogy a HunOR a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-t, Budapestet, a Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetséget, a megyei önkormányzatokat és a megyei jogú városokat is képviseli, amelyek megfelelő kapcsolatrendszert építhetnek és fontos pályázati információkhoz juthatnak fejlesztési céljaikhoz.

Skultéty Tamás, a nonprofit kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy az iroda nemcsak lobbitevékenységet végez, hanem egyebek mellett ingyenesen biztosít helyet a belga fővárosban tárgyaló magyar vállalatoknak, egyetemeknek, kutatási hálózatoknak. Szólt arról is, hogy az irodának van egy budapesti „lába” is, amely a megfelelő helyre juttatja a kintről érkező információkat, a hazai igényeket pedig kiviszi.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »