Csökkenhet az alapkamat

Az Ausztrál Nemzeti Banktól 25 bázispontos kamatcsökkentés várható a holnapi kamatdöntő ülésen, ami 3,25%-os kamatszintet jelentene. A kiskereskedelmi szektor erőteljesebb csökkenése agresszív beavatkozást is előidézhet a piaci szereplők szerint (50 bps), mivel a GDP 20%-át teszik ki a kiskereskedelmi bevételek.

Egyes piaci szereplők szerint az elkövetkező hónapokban akár 100 bázisponttal is csökkenhet az alapkamat mértéke a gazdaság motorjának beindítása végett.

Az ausztrál dollár több, mint 5%-ot esett a dollárral szemben az elmúlt hónapban. A jelenlegi szinteken eléggé túladott az árfolyam, aminek köszönhetően egy kisebb korrekció elképzelhető. Hosszabb távon azonban a 0,94-es szinteket lőnénk be célként, mivel még így is túlértékelt a dollárhoz képest.   

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »