Újabb gazdaságélénkítő csomag jöhet

A Reuters felmérése alapján nagy piaci szereplők már 50%-os esélyt adnak egy újabb amerikai monetáris élénkítési programnak, a korábbi 35%-kal szemben. A pénteki gyenge amerikai munkaerőpiaci adatok ugyanis arra utalnak, hogy az amerikai gazdasági növekedés is rendkívül törékeny lábakon áll. A Morgan Stanley elemzői ennél is magasabb, 80%-os valószínűséget adnak a harmadik quantitative easing-nek. Szerintük a Fed 525 milliárd dollár értékben vásárolhat államkötvényeket és jelzálog fedezetű értékpapírokat (MBS), egy 9 hónapos program keretében, mely hasonló lenne a korábbi monetáris stimulus programhoz.

Szerintünk egyelőre még kivár a Federal Reserve, de egy nagyobb pénz- és tőkepiaci turbulencia valószínűleg már meghaladná a legtöbb döntéshozó ingerküszöbét. A Fed legközelebb június 19-20-án tartja kamatdöntő ülését.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »