Egyre többen játszanak az euró ellen

Piaci szereplők egyre nagyobb mértékben fogadnak az euró ellen, a valutaövezet adósságválsága, elsősorban Görögország esetleges kilépése és a gyenge spanyol gazdasági folyamatok nyomán. A nettó euró eladási pozíciók 203 ezer kontraktus emelkedtek, ami újabb rekordot jelent, a március óta folyamatosan dagadó short pozíciókban.

Az euró további leértékelődésével kapcsolatos várakozásokat fokozza, hogy a gyenge európai konjunkturális folyamatok növelik egy esetleges EKB kamatcsökkentés esélyét. A központi bank kormányzótanácsa szerdán tartja kamat-meghatározó ülését, és nem kizárt, hogy egy kamatcsökkentés vagy egyéb monetáris lazítás szóba kerüljön a döntéshozók között. A nagyszámú euró ellen fogadó azonban a közös fizetőeszköz visszaerősödését is hozhatja, hiszen a short pozícióikat idővel zárni kell, így sok a potenciális vevő a piacon. Ráadásul múlt hét végén az amerikai monetáris lazítás esélye is jelentősen nőtt, ami dollár leértékelődést vonna maga után.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »