Már csak ujjlenyomattal lehet új személyit igényelni

Ujjlenyomatot vesznek az új személyazonossági kártyák kiállításakor Kínában, ami gyorsabb azonosítást tesz lehetővé, és megnehezíti az igazolványok hamisítását – jelentette a kínai média csütörtökön a közbiztonsági minisztérium információi alapján.

Az intézkedés előzménye, hogy a kínai törvényhozás módosította az állampolgári azonosító kártyáról szóló törvényt.

A tárca felhívja az illetékes eljáró hatóság figyelmét arra, hogy illessze be költségvetésébe az ujjlenyomatvételhez szükséges technika beszerzését. Az új igazolványok kiállításának díja nem változik.

Korábbi jelentések arról számoltak be, hogy május közepétől elektronikus chipet tartalmazó útlevél kiadását kezdték meg Kínában. A chip tartalmazza az utazási okmány tulajdonosának nevét, születési idejét, fényképét és ujjlenyomatait.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »