Az ugandai elnök feleségére hagyná hatalmát

Yoweri Museveni ugandai elnök azt ígéri, hű marad az ugandai alkotmányhoz és 75. életéve után lemond hivataláról. Az államfő nyilatkozatban közölte, hogy nem szándékozik az ugandai törvényekkel szembemenni, így hetvenötödik születésnapja után lemond a hatalomról. Nagy meglepetésre az elnök saját feleségét, Janet Kataaha Museveni-t látná szívesen utódjaként, aki jelenleg a kormányzó párt, a Nemzeti Ellenállás Mozgalom (NRM) elnöki pozícióját tölti be. A miniszterek és tábornokok közül többen felháborodtak Museveni döntésén, a legnagyobbat mégis az az Amama Mbabazi csalódhatott, aki jelenlegi miniszterelnökként eddig a legesélyesebb utódjelöltnek tűnt.

Indultak már női képviselők az elnöki címért, de Museveni árnyékában ezidáig mind kudarcot vallottak. Janet Kataaha az elnök támogatásával a háta mögött azonban komoly esélyekkel indulhat a címért és győzelme esetén történelmet írhat Ugandában.

Szilágyi Viktória Virág

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »