uganda

Ugandában betiltották a közösségi média platformokat

Az ugandai vezetés kedden arra utasította az internetszolgáltatókat, hogy további értesítésig blokkolják az összes közösségi média platformot és üzenetküldő alkalmazást - írja a Reuters egy, az ország kommunikációs szabályozója által írt levélre hivatkozva.

Read More »

Saját földön menekültté válni

Míg Leonardo DiCaprio a Kongói Demokratikus Köztársaság területén veszélyben lévő gorillák mellett kampányol, a gorillavédelem éredekében létrehozott nemzeti parkokból kitelepített, mélyszegénységbe taszított népcsoportokról hallgat a világ.

Read More »

A kisebbségek és az egészségügy

Mindenkinek joga az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés. Mégis, a világon még mindig vannak olyanok, akik számára nem elérhető ez az alapvető jog – mint az látható az Ugandában élő batváknál.

Read More »

Az asszimiláció és következményei

Az asszimilációval a kisebbségek társadalomba való beilleszkedését igyekeznek megoldani. De mi történik eközben a kisebbség kultúrájával, nyelvével? Hogyan tudják megőrizni identitásukat? Vagy kihalásra vannak ítélve?

Read More »

Ugandába költöztetnék Izraelből az afrikai menekülteket

Izrael megállapodott Ugandával a zsidó államba érkezett szudáni és eritreai menekültek átköltöztetéséről - jelentette az izraeli Háárec című lap pénteken, miután a katonai cenzor feloldotta a titkos tárgyalásokon történt egyezmény több részletének hírzárlatát.

Read More »

Ötmilliós vérdíjat adnak a gerillavezér fejéért

Fejenként 5 millió dollárt ajánlott fel az úgynevezett Háborús Bűnök Jutalomprogram keretében szerdán az amerikai külügyminisztérium Joseph Kony ugandai hadúr, valamint az Úr Ellenállási Hadserege elnevezésű fegyveres csoport két másik vezérének kézre kerítéséért.

Read More »