Felgyújtották a román forradalmár emlékházát

Hétfő reggel lángokra kapott Avram Iancu marosvásárhelyi emlékháza, miután ismeretlen tettesek gyúlékony anyaggal töltött üveget dobtak a házra.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, írja az Adevarul.ro. Az esetet reggel 5:45-kor jelezték.

„Az incidens egy, az Avram Iancu utcában lévő házban történt Marosvásárhelyen. Avram Iancu emlékházáról van szó, amelyben egy, a román felkelő nevét viselő alapítvány is működik.” – nyilatkozta Livia Popa, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője az Adevarulnak.

A helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült eloltani a tüzet, anyagi kár nem keletkezett, csupán egyetlen gerenda égett meg. A ház padlásán egy folyadékkal teli üveget találtak, amelyet elemzésre küldtek. A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet.

„Mi nem mondhatunk véleményt. A rendőrség nyomozást indított. Amit egyelőre ezügyben mondhatunk, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatásról van szó. Megvan már a gyanúsítottak köre, a nyomozás folyamatban.” – tette hozzá a rendőrség szóvivője.

Kitekintő / Marosvásárhelyi Infó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »