Egy lépés Esterházy rehabilitálása felé

Pünkösd hetében megérkezett a cseh képviselőház petíciós bizottságának hivatalos válasza az Esterházy János rehabilitálását kérő petícióra.

A Magyarok Világszövetsége 2012. március 8-án, Esterházy János halálának 55. évfordulóján, Prágában nyújtott be a petíciót – Prágai petíció –, amelyben a Szövetség és hozzá társult csehországi, magyarországi és felvidéki szervezetek, valamint magánszemélyek Esterházy János rehabilitálását kérték.

Patrubány Miklósnak, az MVSZ elnökének írt levelében Hana Orgoníková, a bizottság elnökhelyettese arról tájékoztatott, hogy a petíció ügyében kikérte mind a képviselők, mind jogi szakértők, valamint a cseh miniszterelnök helyettes, külügyminiszter Karel Schwarzenberg véleményét. A képviselők még kivárnak, ám Karel Schwarzenberg járható útnak találná, ha Esterházy János ügyéről a Visegrádi Csoport politikai vitát folytatna. Mivel a Magyarok Világszövetsége Esterházy János politikai rehabilitálását kérte, az üggyel a visegrádi négyek – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – állami vezetőihez fordul.

A prágai parlament válasza az első reménysugár az Esterházy János rehabilitálásáért két évtizede folyó harcban.

A Magyarok Világszövetsége fontosnak tartja, hogy a Prágai petíciót minél nagyobb számban írják alá az ő rehabilitálását kérő polgárok – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Mihályi Molnár László felvidéki alelnök.

Felvidék MA

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »