Személycserék a szlovák-magyar vegyes bizottságok élén

A szlovákiai kormányváltást követően folytatódik a korábbi tisztségviselők lecserélése. A szlovák-magyar vegyes bizottságok élén is változásokra számíthatunk. Ezek a bizottságok a szlovák-magyar alapszerződésben foglaltak végrehajtását támogatják.

Miroslav Lajčák külügyminiszter javaslatára a szerdai kormányülésen a kabinet visszahív néhány korábbi tisztségviselőt, és újakat nevez ki a helyükre.

Az európai és euroatlanti integrációért felelős és külügyi bizottság élén Milan Ježovica volt külügyi államtitkárt Peter Javorčík jelenlegi váltja.

Ondrejcsák Róbert volt védelmi államtitkárt a védelmi és biztonságpolitikai bizottság élén Miloš Koterec jelenlegi államtitkárra cserélik.

A távozó Martin Chren gazdasági államtitkár és gazdasági bizottsági elnök helyébe a jelenlegi államtitkár, Dušan Petrík lép.

Branislav Cimmerman volt környezetvédelmi államtitkár és bizottsági elnök Ján Ilavskýnak adja át a helyét.

Érsek Árpádot a közlekedési, postaügyi és infrastruktúrafejlesztésért felelős bizottság elnöki székében Andrej Holák váltja.

Csicsai Gábor volt mezőgazdasági államtitkárt Magdaléna Lacko – Bartošová jelenlegi államtitkárra cserélik.

A kulturális bizottságban Natália Cehláriková helyett a jelenlegi államtitkár, Ivan Sečík fogja képviselni Szlovákia érdekeit.

Jaroslav Ivančo helyett Štefan Chudoba fog járni elnökként az oktatási bizottság ülésére, míg az egészségügyi és szociális bizottságban Lucia Nicholsonová Jozef Buriannak adja át a stafétát.

A belügyi és a határ menti együttműködésért felelős bizottságokban Maroš Žilinka helyét Jozef Buček foglalja el.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »