Ők keresnek a legjobban Romániában

Az IT, a gyógyszeripar és a bankszektor fizet a legjobban, de nagyon nem mindegy, hogy milyen beosztásban dolgozol. Nagyok a bérkülönbségek.

Bukarestben 30 százalékkal többet lehet keresni, mint az ország vidéki régióiban. Egy software programozót 1500-2000 eurós kezdő fizetéssel vesznek fel, de a bér 5000 euróig is felmehet, ha sikerül előre lépni a vállalati ranglistán.

A bankvilágban egy kapcsolattartásért felelős menedzser 1000 euróval kezd, a csúcsmenedzserek ennek a tízszeresét is megkereshetik, nem ritka az évi egymillió eurós kereset sem.

A menőbb gyógyszerügynökök szintén ezer eurós havi bérrel kezdenek. Az ország déli részén ugyanezekben a munkakörökben 20 százalékkal fizetnek kevesebbet. A közép-nyugati régióban a banki szektor és az autóipar a húzóágazat. A legalacsonyabb fizetésekre a keleti megyékben kell számítani.

Kitekintő / Manna.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »