Felkelők támadták meg az átmeneti líbiai kormány főhadiszállását

A felkelők először körbevették az épületet, és csak ezt követően nyitottak tüzet. Szemtanúk elmondása szerint a fegyverek között légvédelmi ágyúk is láthatóak voltak. Az incidensre Tripoli belvárosában került sor, így kedden a forgalom is leállt a városban. Egy, a neve elhallgatását kérő helyi tisztviselő elmondása alapján a támadók bejutottak az épületbe, ahol a fegyveres összecsapás következtében a biztonsági erők több tagja életét vesztette.

Az eset valószínűleg azért fordulhatott elő, mert múlt hónapban a líbiai kormány ideiglenesen befagyasztotta a Kadhafi-rezsim megdöntésében segédkező  felkelőknek ígért illetmények kifizetését. A kormányszóvivő, Nasser al-Manaa elmondta, hogy Osama Juili védelmi miniszter már tárgyal a támadókkal, akik 1-2 óra után abbahagyták  a tüzelést, de jelenleg is az körülveszik az épületet.

Sedghi Amitis

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »