84 milliárd forinttal csökkent az államadósság

Áprilisban elsősorban a forint erősödésének köszönhetően 84 milliárd forinttal, 20.743 milliárd forintra csökkent a központi költségvetés adóssága, amely nem tartalmazza az önkormányzati adósságot – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) statisztikájából.

A devizában fennálló adósság 248,6 milliárd forinttal csökkent 9.179 milliárd forintra. A devizahitelek 103,2 milliárd forinttal csökkentek, ezen belül a korábbi IMF-EU-hitelcsomag 2.963 milliárd forintról 2.889 milliárdra csökkent egy hónap alatt.

A portfolio.hu azt írta: mivel áprilisban nem volt a magyar államnak IMF-hitellel kapcsolatos törlesztési kötelezettsége (legközelebb épp a napokban kell utalni a Nemzetközi Valutaalapnak), ezért ez a 73 milliárd forintos visszaesés a forint erősödésének köszönhető. Közben a devizaadósságon belül a devizakötvények értéke is jelentősen, 145 milliárd forinttal csökkent.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »