Francia elnökválasztás: viszonylag magas részvétel

A választásra jogosultak 28,29 százaléka adta le vasárnap délig szavazatát a francia elnökválasztás első fordulójában – közölte a belügyminisztérium.

Az arány elég magasnak számít Franciaországban (1981 óta a második legmagasabb), de nem éri el az öt évvel ezelőtti rekordot. Akkor délig a jogosultak több mint 31 százaléka járult az urnákhoz, s a részvételi arány a szavazás végén 83,77 százalékos volt. 

Valamivel több mint 44,5 millió választópolgár választja ki vasárnap a tíz jelölt közül azt a kettőt, akik május 6-án megmérkőzhetnek az államfői posztért. 

A felmérések szerint továbbjutásra csak a jelenlegi konzervatív elnöknek, Nicolas Sarkozynek és szocialista riválisának, Francois Hollande-nak van esélye. Az első hivatalos eredmények a voksolás este nyolc órai befejezése után várhatók.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »