A brit nagykövetséget is érte támadás Kabulban

Vasárnap délután a tálib csapatok összehangolt támadást indítottak az afgán főváros, Kabul kormányzati negyede, továbbá Afganisztán több más tartománya ellen is. Az akció az általuk „tavaszi offenzívának” nevezett támadássorozat kezdetét jelezte – közölte a brit közszolgálati televízió, a BBC.

Az akció főbb célpontjai közé tartozott az afgán parlament épülete, a helyi NATO-főhadiszállás, illetve több külföldi nagykövetség, köztük a brit külképviselet is. A tálib fegyveresek kisebb anyagi károkat okoztak, miután két rakéta a brit nagykövetség egyik őrtornyát rongálta meg, míg egy másik egy brit diplomaták által használt épületbe csapódott. A brit külügyminisztérium tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt a délutáni összecsapások során.

Gömöri Roland

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »