Buknak már az igazgatók: nagyon rosszul szerepelt a nagyvállalat

Gyalázatos gyorsjelentést tett közzé tegnap a Blackberry készülékeket gyártó kanadai Research in Motion. Az árbevétel bő 25%-kal csökkent 2011 első negyedévéhez képest, a profit viszont egyszerűen lefeleződött. A gyenge számok láttán sorcseréről határoztak a menedzsment tagjai: távozik az igazgatóság elnöke és a technológiai igazgató is, de már fogalmazzák az álláshirdetést a működési igazgató pozíciójára is.

A RIM okostelefonjainak értékesítési számai a korábbi prognózis alsó határát súrolták, ebben a környezetben a menedzsment visszakozott attól, hogy prognózist tegyenek közzé a folyó negyedévvel kapcsolatban.

A piacot már nem lepte meg ez a gyorsjelentés, amit az is mutat, hogy az elektronikus kereskedésben mérsékelt volt az eladói nyomás. Bár a működésben még várat magára a fordulat, a piaci szereplők pesszimizmusa pillanatok alatt elillanhat, ezért mi már vennénk a papírt a 13 dolláros szinteken.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »