Buknak már az igazgatók: nagyon rosszul szerepelt a nagyvállalat

Gyalázatos gyorsjelentést tett közzé tegnap a Blackberry készülékeket gyártó kanadai Research in Motion. Az árbevétel bő 25%-kal csökkent 2011 első negyedévéhez képest, a profit viszont egyszerűen lefeleződött. A gyenge számok láttán sorcseréről határoztak a menedzsment tagjai: távozik az igazgatóság elnöke és a technológiai igazgató is, de már fogalmazzák az álláshirdetést a működési igazgató pozíciójára is.

A RIM okostelefonjainak értékesítési számai a korábbi prognózis alsó határát súrolták, ebben a környezetben a menedzsment visszakozott attól, hogy prognózist tegyenek közzé a folyó negyedévvel kapcsolatban.

A piacot már nem lepte meg ez a gyorsjelentés, amit az is mutat, hogy az elektronikus kereskedésben mérsékelt volt az eladói nyomás. Bár a működésben még várat magára a fordulat, a piaci szereplők pesszimizmusa pillanatok alatt elillanhat, ezért mi már vennénk a papírt a 13 dolláros szinteken.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »