Megkezdődött a Mindszenty-emlékév Révkomáromban

Csütörtökön kezdődik a Pázmaneum Polgári Társulás által meghirdetett Mindszenty-emlékév a révkomáromi Szent András-plébániatemplomban, az ünnepélyes programon monodráma keretében emlékeznek meg Mindszenty József hercegprímás születésének 120. évfordulójáról.

Az ünnepélyes program Karaffa János atyának, a Pázmaneum védnök-elnökének a köszöntőjével kezdődik, majd bemutatják az Állok Istenért, Egyházért, Hazáért című monodrámát Boráros Imre színművész főszereplésével – írja a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Tarics Péter monodrámája, amely Mindszenty József emlékiratainak a felhasználásával készült, hat képben idézi fel a bíboros életének 1948-tól a haláláig, 1975-ig terjedő időszakát.

Mindszenty József bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása március 29-én született 120 évvel ezelőtt. 1948–ban letartóztatták, majd koncepciós perben életfogytig tartó fegyházra ítélték, később házi őrizetbe helyezték. A szovjet megszállás után 1956-ban az amerikai nagykövetségre menekült, ahol egészen 1971-es külföldre távozásáig  tartózkodott. Ezután aktív pasztorációs tevékenységet folytatott világszerte a magyar hívek között. Bécsben halt meg 1975-ben. Holttestét 1991-ben hozták Magyarországra, és helyezték el az esztergomi érseki kriptában.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »