Új magyar színházi portál indult

Az erdélyi magyar színházak, színészek, kritikusok, színészhallgatók közösségi portáljaként indult útjára egy új internetes felület, a szinpad.ro.

A projektmenedzser, Mihály Csaba elmondta, a réteg online média a színházzal kapcsolatos szakmákat, színészeket, rendezőket, teatrológusokat, dramaturgokat, díszlettervezőket szeretné összefogni, függetlenül attól, hogy aktívan gyakorolják a szakmát vagy sem.

A portál célja, hogy az erdélyi színházi közösségek egyetlen helyen mutatkozzanak be. Tervben van továbbá szakmai képzések, táborok szervezése, elsősorban azon színészek számára, akik az eszköztárukat szeretnék gyarapítani, új módszereket megismerni. Ezeket pályázati pénzekből finanszíroznák.

A szinpad.ro a kritikák, interjúk, publikációk mellett arcképcsarnokot, színházi, bábszínházi, mozgás és táncszínházi programokat is közöl, valamint fórumot is működtetni szeretne. Az oldal jelenleg feltöltés alatt áll.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »