Chipekkel akadályoznák meg a lógást Braziliában

A Brazília északkeleti részén lévő Bahía állam egyik településén, Vitoria da Conquistában néhány általános iskolában chippeket tesznek a diákok ruhájába, amelyek értesítik a szülőket arról, ha a gyerek nem ment be órára. Először 25 általános iskola fogja alkalmazni ezt a módszert, és több, mint 20 ezer diák kapja majd meg ingyen a chippel felszerelt egyenruhát.

Minden példányon lesz egy számsor, amely a tanulók adataival valamint a szülők telefonszámával együtt bekerül az iskolai rendszerbe. Az intézmények bejáratánál egy érzékelő fogja jelezni, hogy a diák mikor lép be, valamint mikor hagyja el az épületet. A szülőket a rendszer sms-ben tájékoztatja, és ha húsz perccel a tanóra megkezdése után sem jelent meg a nebuló, akkor az „Ön gyereke még nem érkezett meg az iskolába” üzenetet kapják. 

Coriolano Moraes, a település oktatásért felelős titkára egy tájékoztatón számolt be az újításról. „Az a célunk, hogy összekössük az intelligens egyenruhát a Családi és Iskolai Integrációs Programmal, javítva a vitát, a párbeszédet, a kíséretet és a gyerekek iskolai életét” – nyilatkozta. A módszert 2011-től már kísérleti szinten alkalmazták, és a jövő héttől fogják hivatalosan bevezetni.

A város önkormányzata 1,2 millió realt költött a készülék megtervezésére és kivitelezésére, amely ellenáll a külső hatásoknak így a ruha kimosható, vasalható anélkül, hogy az eszköz megrongálódna. A chipet az iskola címere alá vagy a kabátujjba helyezik majd és a következő mondatot írják rá: „Az oktatás nem változtatja meg a világot, az embereket változtatja meg, és ők változtatják meg a világot.”

Balla Zsuzsa

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »