Székelyföld vonzó Bukarestben

Akár 40 százalékig is terjedő kedvezményekkel csábította látogatóit a vasárnap zárult Bukaresti Turisztikai Vásár. A több mint 220 kiállítót felvonultató rendezvényen Székelyföld – immár hagyományosan – önálló standdal volt jelen.

Nyolc szervezet és turisztikai vállalkozás ajánlotta egy fedél alatt Szé­kelyföld idegenforgalmi csábításait a Romexpo egyik csarnokában. Há­rom­székről a Kovászna Megye Tu­riz­musáért Egyesület és a Grand Hotel Bálványos volt jelen – előbbi azonban több megyei idegenforgalmi vállal­kozás érdekeinek képviselőjeként, in­for­­mációs anyagainak közvetítőjeként is.

„Idén is nagy a székelyföldi kínálat iránti érdeklődés – mondta el a Há­romszék érdeklődésére Gaz­da Zol­tán, az egyesület munkatársa –, még akkor is, ha összességében a látogatottság alatta marad a tava­lyinak. Ezért aztán mindenképpen fontosnak tartom a jelenlétünket, és ígéretesnek tűnik az április elején rendezendő kisinyovi kiállítás is, ahol ugyancsak jelen leszünk. Az elmúlt hónap nemzetközi kiállításain való részvételünk alapján máris levonhatunk egy lényeges különbséget: a romániai érdeklődés sokkal tőkeerősebb, mint például a budapesti. A bukarestiek többnapos, teljes ellátású programok iránt érdeklődnek, míg az anyaországból érkezők többsége még mindig inkább a rokonturizmus keretében, költségkímélő módon készül Erdély­be.” A színvonalas kiadványok között az egyesület idei nagy slágerének a többnyelvű, a történelmi megnevezéseket tartalmazó Székelyföld-térkép bizonyult, amelyet Gazda szerint „vittek, mint a cukrot”.

A Grand Hotel Bálványos tulajdonosa, Hegedűs Ferenc is elégedetten nyilatkozott bukaresti tapasztalatairól. „Több mint ötven utazási irodával és ügynökséggel folytattunk érdemi és biztató tárgyalásokat, így aztán idén akár százszázalékos kihasználtságnövekedést sem tartok elképzelhetetlennek. Egyelőre azzal is küzdenünk kell, hogy tudatosítsuk a piaci szereplőkben: immár két éve befejeződött szállodánk felújítása. Ugyanakkor örömmel tapasztaltuk, hogy programjaink vonzerejét növelte a kalandpark léte, sokan pedig már nagyon várják a wellnessközpontunk kialakítását” – mondta el Hegedűs.

Kitekintő / 3szék.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »