Három sérültje van a gaboni diáktüntetésnek

Ösztöndíjuk kifizetéséért tüntető diákok csaptak össze rendőri erőkkel csütörtökön, Gabon fővárosában, Librevilleben. A demonstráló fiatalok köveket kezdtek dobálni a rendfenntartókra, miután azok megkísérelték az iskola épületében rekedt Omar Bongo Egyetem rektorát kimenteni. Az állami televízió híradása szerint hárman sérültek meg az összetűzésben.

A tüntetés egyik vezetőjének elmondása szerint a tiltakozás támogatottsága napok óta egyre nőtt, miután az előadásokat felfüggesztették, és a rektor fegyelmi eljárást indított öt társukkal szemben, amellett, hogy két fiatalt le is tartóztattak.

Az ösztöndíjaknak kiszabott felső korhatár (27 év) eltörlését, valamint a 2010 júliusa óta elmaradó juttatások kifizetését követelve januárban már felvonultak az érintettek, a mostanihoz hasonlóan akkor is erőszakba torkollott a demonstráció.

Nem csak a diákság ad hangot elégedetlenségének, a tüntetések folytatódnak Gabonban. A pedagógusok szakszervezete sztrájkot hirdetett péntekre, hogy kikényszerítsék az elmaradt prémiumok és előléptetések után járó bónuszok kifizetését.

Meleg Veronika

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »