A YouTube-on kapták el a száguldozót

Magát keverte bajba egy japán orvos azzal, hogy videót készített róla és meg is osztotta az interneten, hogyan vezeti Ferrariját. Az autó sebessége a videón több, mint háromszorosa volt a megengedett limitnek, 40 km/h helyett 124 km/h-val közlekedett, a vezetőre hat hónap börtön várhat.

Az ötvenéves japán férfira a YouTube felhasználói hívták fel a rendőrség figyelmét még tavaly, májusban indult nyomozás ellene. A Mainichi Daily News értesülése szerint a rendőrség állapította meg az autó sebességét a megtett távolság és az idő alapján. A felvételt az autóban elhelyezett kamera készítette, és az látható rajta, amint egy mélygarázsból kijőve a parton halad Fukuoka prefektúra területén. Az eredeti feltöltés már nem található, azonban a kárörvendő kommentelők örömére egy hete ismét felkerült a videó.

A sofőrt sikerült megtalálni, hat hónap börtönre vagy nagyjából 270 ezer forintnyi pénzbírságra számíthat. A valamivel több, mint hat perces videó a férfi állítása szerint arra szolgált, hogy „megismertesse a Ferrari szépségét az emberekkel”. 

Tátrai Kriszta

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »