Németország lett a világ harmadik legnagyobb exportőre

2011-ben Németország továbbra is harmadik helyen állt a világ legnagyobb exportőreinek rangsorában, adta hírül némileg csalódottan a Deutsche Welle és a Financial Times Deutschland mai kiadása. Az első hely természetesen Kínáé, az USA-nak pedig sikerült lehajráznia a németeket decemberben.

Az Ifo müncheni gazdaságkutató intézet szerint a két ország kiélezett versenyt vívott a második hely megszerzéséért, és végül az USA alig 3 milliárd dollárral, 1480 milliárd dolláros exportteljesítményt produkálva múlta felül vetélytársát, így a németeknek nem sikerült visszaszerezniük a 2010-ben elveszített második helyezésüket.

Az év vége felé az eurózóna országaiban csökkent a kereslet, amely jelentősen érintette a német gazdaságot, mivel a kivitel 60 százaléka az EU-ba, illetve 40 százaléka az eurózónába irányul. Mindazonáltal a német Gazdasági Minisztérium legutóbbi jelentése szerint a 2012-es év jobban indult, mint ahogy azt az előrejelzések sejtették, és (elsősorban) a belső kereskedelem élénkülni látszik.

Csonka Viktória

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »