Kiszabadult az összes békefenntartó

Az Igazság és Egyenlőség Mozgalom (JEM) lázadói szabadon engedték azt az utolsó három civilt is, akiket még vasárnap ejtettek foglyul Szudán konfliktusokkal teli darfúri régiójában. Az UNAMID békefenntartó missziójához tartozó civileket azzal vádolták, hogy jogtalanul hatoltak be a felkelők által ellenőrzött területekre. A lázadók szerint céljuk ezzel az volt, hogy a kormány biztonsági erőit szolgálva kémkedjenek utánuk.

Az 52 túszul ejtett békefenntartó nagy részét nem sokkal az akció után szabadon bocsátották, a maradék három túsz elengedésétől viszont sokáig tartózkodtak. Az erőfitogtatással megtámogatott tárgyalási folyamatnak köszönhetően azonban végül őket is eleresztették.

Az ENSZ és az Afrikai Unió közös missziójának tagjait évek óta érik hasonló atrocitások a térségben, miközben a kormányerők és a felkelő csoportok csatározásait próbálják csillapítani.

Dallos Sára

Friss hírek

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »