Románia, az uniós templom egere

Több mint hat millió román állampolgár anyagi nélkülözésben él, míg a lakosság 41,4 százaléka, majdnem 9 millió személy a szegénységi küszöb határán tengődik, vagy a társadalmi kirekesztődés veszélyével néz szembe.

Az Eurostat múlt héten hozta nyilvánosságra az uniós szegénység statisztikáját, amely szerint Romániában él a legtöbb szegény uniós polgár.

Szám szerint 6,6 millió az Eurostat adatai szerint, amelyeket még 2010-ben gyűjtöttek, és 21,47 milliós összlakossághoz viszonyítottak. A tavaly őszi népszámlálás hivatalos, de még nem végleges eredménye szerint viszont Románia lakossága alig haladja meg a 19 millió főt.

A szegénységi küszöb határán 8,89 millió személy él Romániában az Eurostat adatai szerint, az ország lakosságának 41,4 százaléka. Ennél magasabb már csak Bulgáriában a veszélyeztetettek aránya, 42 százalék. Ez Lettországban 38 százalék, Litvániában 33 százalék, Magyarországon 30 százalék.

Érdekes módon egy volt szocialista, közép-európai országban, Csehországban a legalacsonyabb, mindössze 14 százalék, miközben Svédországban és Hollandiában 15 százalék, Ausztriában, Finnországban és Luxemburgban 17 százalék.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »