Szlovákiában Bugárnak hisznek leginkább az emberek

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség szerint a legmegbízhatóbb és legszimpatikusabb szlovákiai politikus Bugár Béla, a Híd párt elnöke. Bugárnak az emberek 68 százaléka, Ján Budajnak (Zmeny z dola mozgalom) 60, Robert Ficónak pedig 55 százaléka hisz.

A telefonos felmérés január 27. és 31. között készült, 600 válaszadó részvételével, a következő kérdés alapján: „Képzelje el, hogy a parlamenti választásokon nem pártokra, hanem személyiségekre kellene szavazni. Mennyire tartja megbízhatónak, szimpatikusnak azokat a politikusokat, akiknek a nevét felolvasom.“

A felmérés eredménye szerint Vladimír Mečiar a leginkább elutasított, hiszen az emberek 85 százaléka tartotta megbízhatatlannak és ellenszenvesnek. A negatív listán Nora Mojsejova, a vulgáris „tévéceleb” (81%), az SDKÚ-DS elnöke Mikuláš Dzurinda (78 %), a nacionalista Ján Slota (68%) és az SaS elnöke, Richard Sulík következik.

Bugárnak a megkérdezettek alig egyharmada nem hisz, Ján Budajnak a 40, Robert Ficónak pedig 45 százalékuk nem hisz.

Paraméter.sk

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »