Radicová: nincs helye a házban a hazug kampányolóknak

Iveta Radičová miniszterelnök szerint a márciusi választások után felelős politikusoknak kell a parlamenti padsorokban ülniük, nem pedig olyanoknak, akik már a kampány idején hazudnak a nyilvánosságnak.

A kormányfő mindezt az utolsó ülés zárultával jelentette ki. „Nem nézhetem válasz nélkül a minimálbér emeléséért folytatott játékot, amelyet nagyon gazdag emberek finanszíroznak. A hasonló praktikák és kérések, melyek teljesíthetetlenek, csak üres ígéretek” – jelentette ki Radičová.

A miniszterelnök elmondása szerint a hasonló lépések beteljesítése csak az ország gazdasági helyzetétől, nem pedig a politikai akarattól függ, „két év kegyetlen eladósodás” pedig elég tapasztalattal szolgálhat arra, hogy nem vezet út ebbe az irányba. Radičová a jogállam elveinek betartását, törvényességet, és felelős, a jövő generációt is szem előtt tartó politizálást kért.

„Meg vagyok győződve arról, hogy több olyan eszközt is elindítottunk, melyek helyreállíthatják a politikában és politikusokban való bizalmat. De engedjék meg, hogy elmondjam, a hazugságokból, valamint a személyemre irányuló támadásokból kicsit sok volt” – jegyezte meg a parlament előtt.

Radičová  rámutatott, a válság miatt nem sikerült a kormánynak az ígért tízezer munkahely megteremtése, viszont dicsérte az autópályafejlesztéseket és a vasúti reformokat.

Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »